Kun mukamas ei meinaa keretä koiraa tarpeeks treenaamaan niin nyt pitää sit ottaa koko vapaapäivä hyötykäyttöön...

Aamulla ensin jälkinappulat likoamaan, Essi pihalle ja noutokapula esiin. Pilkoin kahdeksan isohkoa makkaranpalaa keittiönpöydälle. Hain kapulan tuulikaapista ja takasin keittiöön. Ninja tuli jo vastaan ihan innokkaan näköisenä. Sitten aloin pyöriä kapulan kanssa ja kun tavoitteli riittävän paljon annoin ottaa suuhun. Hetken oodtin että joutui pitämään kapulaa ja sitten kiitosten kautta makkara suuhun. Olen nyt ottanut kapulan irrotukseen kiitos sanan. Irrotus mualla kun on sellaista "vääntämistä" ettei nyt vaan ikävyydet muistu mieleen.

Kahdeksan kertaa siis toistin, joka kerta hiukka pidensin aikaa ja kevyesti läppäsin kapulaan varmistukseksi että pitää kanssa hyvin kiinni. Koira ei ollut ollenkaan niin lukossa kun ennen. Syy miksi palasin tähän on se että koitan saada kapulan taas super kivaksi kun ottaa itse suuhun. Ulkona hetsaamisista kun ei loppupelissä ole ollut suurtakaan hyötyä. Jos laitan kiinni ei hievahdakaan vaikka kuin hetsaan ja jos pidän vapaana väistää tilannetta, ei kuitenkan karkuun juose, muttei mielellään kapulaankan koske.

Tavoite on tehdä nyt useammin päivässä tällästä treeniä, josko vaikka jo kuukauden päästä vois mennä koitaa taas ulos. Tiedä sitä meinaa olla toi´vo menny ihan kokonaan, vaikka omaa laiskuuttahan sekin vaan on...

Sitten siihen jälkeen. Koira autoon kun lähdin tallaamaan. Niin ja tietty Essi sisälle :)

Paalulle päästin oamtoimisesti hakemaan alotus suuntaa. Itse odotin niin kauan että koko viiden metrin liinan oli käytössä ennekuin lähdin perään. Ninja sai siis jäljestää ihan rauhassa koko matkan. Tämä oli siis testi, seuraavalla kerralla täytyy olla taas lähempänä varmistelemassa.  Seitsemän purkkia laitoin, vaikka ajattelin että vähempikin alkais jo riittämään kun ilmaisee jo paremmin. Tyhjiä jätin nyt alku jäljelle aika tiheään. Ei mitään suurempia ongelmia tullut, jonkun verran tarkisteli sivule, mutta pysyi kuitenkin jäljellä. Kuudes purkki jäi ilmaisematta. Viiminen suora kulki viistosti ja oli huonohko valinta tuo pienempi puoli. Siellä on isoa heinätuppoja ja paikoittain sitten ihan paljasta. Loppu menikin sitten hiukka hutiloiden, mutta viimisen purkin kuitenkin ilmaisi ihan hyvin.

Antaa nyt koiran hiukka nukkua ja sitten otan taas sen kapulan esiin :)

Ja ehkä illalla vielä jäljelle, riippuu miten tuo säätila muuttuu....