Kotipiha tottiksista ei tuu ku kiukkuseks, joten pakko oli vaan mentävä muualle. Kiitos Ellu kun lähdit jälleen seuraksi.

Ninjalle seuraamista, jäävät ja luoksetulo. Samulle patukan pitoa, seuraamista, jääviä ja luoksetulo.

Haukutin ensin Ninjaa. Ensimmäinen "yritys" on aina sitä että hampaat mamman kuteisiin. Siitä sitten epämääräsen kitinän jälkeen sain mieluisan äänen ja seuraa käskyllä sivulle. Ihan hienosti siirtyi. Seurautin pallo esissä, ettei niin pahasti poikittais. Ehkä alkaa jo aavistuksen pysymään taaempana kun on palkka esissä. Muuten kyllä samantien alkaa painamaan. Istuminen ihan ok. Maahanmenossa koitetaan saada tekniikkaa muutettua, avitin pallokädellä ja ensin menikin ihan säädöksi, mut kyl se siitä. Tarttee vaan jatkaa ilman seuraamiseen yhdistämistä, siitä ei meinaa viel tulla yhtikäs mitään. Seisominen myös ok. Kiva kääntyä katsomaan koiraan kun on korvat pystyssä. Pelleily on tuottanut tulosta. Nyt sit voikin alkaa kouluttaa taas tuotakin yksilöä. Luoksetulossa tuli vinoon, korjautin ja sitten palkkaus. Enää ei tuu iholle kiinni, ja nyt sit jää ehkä aavistuksen kauas, mut se on vaan oma mielipide. Lopuksi vaihtelin palloa ja iloinen koira palasi auton konttiin :D

Samulle ensin patukka suuhun, jäystää hetken, mutta kun saan rauhottumaan niin patukkain pysyy suussa pureksimatta. Muutama toisto ja sitten seuraamisia. Pari vasemmalle käännöstä ja jäbähän käytti persaustaan niin hienosti etten ehtiny edes avittaa. Jätin sen sitten siihen. Jääviä hetsaten. Kyl se seisominen on vaan vaikeeta opettaa. Oma olemus on niin tärkee. Pienikin väärä liike vartalossa niin takapuoli on jo maassa. Pari onnistumista ja sit riehumisen kautta luoksetulo. Samu tuli sen verran vauhdilla että pääs pien kiljahdus kun pelästyin et törmää. Kuitenkin istu suoraan, ehkä hiukan kauas, mutta sitä on tehnytkin. Palkkaus itseen päin niin eiköhän kohta sit oo jo ihan liian liki :). Samulla meinas olla ongelmaa mennä autoon, kun on tottunut nostamaan koipea treenin päätteeksi. Nyt en antanut sitä tehdä kun oli sen verran paljon hiihtäjiäkin paikalla, tosin ei se ladulle olis päässy nostamaan, mut saa luvan oppia et sitä koipea ei ole ihan pakko nostaa joka paikkaan.

Kaikin puolin mukava oli puuhata koirien kanssa, ei menny hermo kertaakaan. Kyl se vaan on raahatttava itsensä julkisille paikoille. Kotona on niin helppo heittää hanskat tiskiin.