Sunnuntaina treeneissä maneesilla, tottikset ja purut meni molemmat odotusten mukaisesti.

Samulle ensin paikalla makuuta, menin selin koiraan ja tarkkailin peilin kautta. Aika levoton oli, kun katsoi minuun päin kehuin ja kävin palkkaamassa ruualla. Kerran nousi istumaan, kun menin laittamaan takasin nousi vastaan. Sen jälkeen olin koiraan päin. Palkkailuja rauhallisesta makaamisesta. Nostin ylös ennenkuin toinen koirakko otti luoksetulon. Laumalla ja ruualla koira autoon.

Ninjalle persauksen käyttötreeniä, ajoittain poikittaa ja painaa. Osa käännöksistä onnistui ihan hienosti. Palkan pitäisi aina lentää takaviistoon, mutta ei aina onnistunut  Luoksetulo kahden koiakon välistä. Käskytin koiran maahan ja lähdin hölkäten poispäin. Kuulin maahan käskyn ja käännyi katsomaan niin Ninja oli noussut istumaan what the... Tais olla eka kerta neidin treeneissä kun teki niin??? Itse luoksetulo oli todella vauhdikas, istui suoraan, mutta ehkä aavistuksen kauas. Uudella käskyllä tuli lähemmäs, siitä palkka ja leikkien pois.

Samu uudestaan, oli aavistuksen poissaoleva. Nyt tarvi jo alkaa hetsaamaan et vietti nousi. Jotain on siis menny jakeluun, taitaa alkaa poika oppia hallitseman pääkoppaansa, ehkä... Otin myös istumisia liikkeestä seuraamisen lisäksi. Muutama ensimmäinen kääntyy vinoon, ehkä oma kroppa/käsi liike syynä. Palkkasin kuitenkin kun toteutti käskyä. Saatiin myös suora onnistuminen, minkä jälkeen sitten luoksetulo. Tulee suoraan ja jää kauas, palkkailen kuitenkin itseeni päin, edelleen. Josko jossain vaiheessa tulis hiukan lähemmäs.

Purutkin sujui ihan hienosti, Ninjalle maalimiehen vaihto kesken treenin ja ei hirveitä paineita ottanut, hiukka härkki hihaa, mutta oliskinollu ihme jos ei mitenkään olis reagoinut.

Samulle heti alkuun vieras maalimies, eipä tuota ongelmaa. Piilolle lähetyksiä, ei iskenyt hihaan kiinni vaan jäi haukkumaan,  hiukka liian kauas, mutta kun menin itse piilon kulmalle tuli lähemmäs. Pitkäliike ihan Samumaisesti, ei moitittavaa. Samulle otettin myös toinen kierros kun aikaa jäi. Mukava treeni kaiken kaikkiaan.

Eilen sitten Samu ahkion eteen kun vihdoin löysin ne länkivaljaat. Sisko oli lapsineen kylässä niin hyvä alottaa pienemmällä painolla. Omat kun alkaa olemaan hiukka liian painavia alotteluun. Ensin meni varmaan vartti kun sain koiran asettumaan aisojen väliin. Samulle on ihan liian vaikeaa joutua heti paikalleen kun tarhasta pääsee ulos, sen tarvis aina päästä ensin kirmaamaan. Ihan hyvää tekee tommoinenkin rauhottuminen. Onneks tietää heti mitä pitää tehdä kun saatiin ensimämäinen lapsi kyytiin, tonttia kierrettii ympäri. Välillä meni aisat poikki, mut onneks korjaaja tuli sopivasti kotiin, en ois millään viittiny irrottaa koiraa välillä. Pikaviritys ilmastointiteipillä ja vedätykset jatkui. Tli sitte kokeiltua että ahkio liikku vaikka on 70 kiloa painoa kyydissä, joo en todellakaan aio vedättää jatkossa noin painavaa lastia, kunhan piti kokeilla. Lopuksi hanki jäähdyttelyä. Tais olla omistaja pahemmin poikki kun koira tuosta sessiosta. Ei sovi mun kunnolle tuollanen yht´äkkinen juokseminen, tosin tekee ihan hyvää tällekin kropalle....

......paitsi että aamu lenkillä oikea polveni ilmoitti että yhteistyö loppuu ihan kohta. Oli aikas tuskasen piiiiitkä maka postilaatikolle lenkin päätteeksi.