Viikonloppuna kävin koirien kanssa omassa pihassa hiukka treenailemassa vanhoja asioita. Tänään sitten oltiin laivakuopalla.

Sandille seuraamista istumista ja luoksetuloa. Seuraamista koitin jo pidentää, mutta heti alkoi kontakti katoamaan. Tein siis lyhyitä ja paljon käännöksiä. Istumisessa hiukan moitittavaa, tosin itse taisin senkin odottamaan jäämisen pilata. Ei meinannut jäädä vaan olisi mielummin lähtenyt mukaan. Luokse juoksi sitten kuitenkin intona ja ilman törmäämistä. Omat kädet oli kuitenkin jo nakin kanssa vastassa. Ja sitten jo lensikin pallo. Ihan ok treeni

Ninjan kanssa seuraamista, istumista, maahanmenoa, luoksetuloa ja kokeilumielessä seisomista. Seuraamisessa koitin olla tuijottamatta koiraa, ja tulikin sivusilmällä katsottuna ihan hyvin. Istumaankin jäi ihan suoraan. Maahanmeno tuli pakollisena kun nakit oli jumissa taskussa. :) Kutsuin siitä sitten luo. Ensin karkasi, Ninja lukee käsiä todella paljon, laskin ne mahani alle ja silloin läks, heti kyl itse tajus livistäneensä ja kävi istumaan. Vein takasin ja hetken odotuksen jälkeen vasta kutsuin luo. Hyvin tulee jo tarpeeksi lähelle. Koitin siitä pyytää sivulle (käskynä: seuraa) muttei siirtynyt. On tullut vahvistettua sitä edessä istumista. Jotain on siis jäänyt pähän. Seisomista otin ihan pari kertaa, heti käskyn saatuaan työnsin käden kuonon eteen ja nakkia suuhun. Pallo ei ollutkaan tänään kauhean kiva, mielummin lähti haistelemaan. Sain kuitenkin innostumaan kun itse hiukka juoksin pallon perään.

Kotona sitten vielä otin hyppyä molemmille. Sandi hyppäsi heti ekalla, vaikkei ole käskyä kovinkaan montaa kertaa kuullut. Pallo tietenkin lensi edellä. Takasin ei tullut. Olin itse hidas, vaikka koira oli hihnassa. Toinen yritys sitten onnistuikin jo. Ninja hyppäsi ensin yli ja takasin, pallo jäi sinne. Mutta seuraavat kaks kertaa tiesi jo mitä teki. Onnistunut aamupäivä.