Pakko oli mennä vielä vuoden viimeisenä päivänä tekemään Ninjalle jälki, kun huomasin että lumet oli yön aikana taas hävinneet. Pohja oli kuitenkin jäässä, joten paalun ja merkkitikkujen laitto oli hiukka työlästä :)

Ensin tein esinesuoran kun ei ole aikoihin tullut koitettua ollenkaan esineitä. Suoralla viisi esinettä viidentoista askeleen välein. esineet: patukka, keppi, lahjapaperinarukäärö, heijastin ja tennispallo.

Pari askelta ennen ekaa esinettä alkoi etsimään jälkeä sivuilta, ihan kuin olis yrittänyt väistää sitä. Esineenä oli pieni patukka mikä kyllä näkyi ihan selvästi. Ajatin kädellä näyttäen eteenpäin ja käskin maahan. Viidestä esineestä ainoastaan neljännen ilmaisi omatoimisesti. Tosin kun annoin taas käskyn jälki, lähti tulemaan kohti, ja eikun kädellä taas auttamaan eteenpäin. Siis esineitä täytyy harjotella ja paljon, jossain muualla kun jäljellä...Onneks olin tehnyt sen jäljen siihen perään. ei kun uudelle paalulle palauttamaan koira..

Jäljen pituus oli 300askelta. Neljä kulmaa. Tuuli pyöritti ihan miten lystäs.

Paalulta lähti ihan hyvin, hiukka jäjesti ajoittain jäljen vieressä, mutta pistin sen tuulen piikkiin. ekan kulman meni todella hyvin. Suoraakin lähti etenemään ihan hyvin, kunnes valokuvaaja ilmestyi pellolle. Nosti pään ylös ja alkoi katsella kuvaajaa. Käskin normaalilla äänellä takaisin jäljestämään, ei lähtenyt. Sitten nyppäsin liinasta ja annoin uuden käskyn. Neiti päätti mennä maahan. Jouduin sitten kädellä auttamaan jatkamaan. Seuraavsta kulmasta meni yli. Pysähdyin ja haki moneen kertaan ennenkuin löysi oikean suunnan. Suora meni todella hienosti ja juuri kun ajattelin et nyt menee tosi hyvin, säntäsi neiti taas ihan minne sattuu. Taas pysähdyin ja lopulta päästiin taas oikeille jäljille. Liekö joku elukka kerennyt siitä menemään. Tiedä näitä. Viimiselle suoralle olin laittanut loppuun pieniä ruokakasoja kolmelle askeleelle että tiedän esineen(filmipurkki) kohta tulevan. Sen ilmaisi ihan omatoimisesti, parin tyhjän askeleen päässä olikin sitten loput aamuruuasta. Onneksi laitoin kun Ninja ei oikein esinesuoralla luonnistunut se jatkaminen.. 

Olosuhteisiin nähden suhteellisen tyytyväinen, oli häiriöä ja harhautumisia, joten ei ollut tasasen tappavan tylsää :D Pakko laittaa muutama kuvakin tähän vaikkei mitään kaksisia olekaan..Näkyy niistä kuitenkin lumen määrä ja päiväys!! ;)

322007.jpg

322009.jpg

322008.jpg

Käytiin sitten kaupassa kävellen koko perheen voimin (paitsi "anturavammanen" Sandi) Takatullessa otin Ninjalle esineilmaisua. Pistin lapsen viemään avainnipun vähän matkan päähän ja makuuttelin Ninjaa aina kohdilla. Loppumatkasta tuli sopivasti röökiaskikin nenän eteen ja eikun käsky maahan. No se aski on voinu lojua siin ties kuin kauan, mut kunhan käskin...