Samuraille pitkästä aikaa jälki, olosuhteet ei kauhean hyvät pennulle. Kuiva multa ja puuskittainen tuuli, minkä suunnasta ei saanut selvää. Pyöritti siis sen verran. No kakara yllätti positiivisesti. Otti hajun jo kaukaa ja alkuun kyllä pysyi jäljellä, muttei syönyt. Loppua kohden alkoi ruuatkin maistumaan. Ei edes rynninyt isolle loppukasalle, vaikka oli selvästi nähtävissä. Loppuun asti siis nenä maassa. Hieno suoritus kun edellisestä kerrasta on aikaa.

Ninjan vuoro. Sillä oli viisi kulmaa, ja suorilla parikin esinettä. Suorien pituudet siis aika pitkiä. Ei tullu askelia laskettua. Ruokaa oli paljon, pisin tyhjä jakso seitsemän askelta. Koitin lähettää jonkun matkaa ennen paalua. Tällä kertaa oli oranssi paalukeppi, mikä ei sitten milläään löytynyt(tähän asti on ollut valkoinen :)). Jouduin näyttämään alun ja sitten alkoikin jäljestää. Ensimmäiset tyhjät ja paniikki iski, armoton pyöriminen. Löysi kuitenkin oikean suunnan. Pari esinettä jäi ilmasematta. Yhden ilmeisesti ilmaisi metrin jälkikäteen. Oisko ollu hiukka pitkät piuhat. Ninja siis kävi maahan ihan yllättäen. Ja lähetin vaan jatkamaan. Yhden esineen otti metriä aiemmin. Peltojen omistajatkin tulivat sinne toisen kulman jälkeen. Hukkakauraa olivat menossa viereiseltä viljapellolta keräämään. Hiukan meinas kiinnostaa lähteä niiden jäljille, mutta kun tiesin niiden olevan siellä vähänmatkan päässä, en tietenkään päästänyt. Loppu löytyi, vaikka hetki enne viimistä esinettä lähti taas ihan sivuun, jouduin taas auttamaan...

Sitte Sandi, dotoin kauhulla kun se tulee autosta ulos ja alkaa kiljumaan, mut ei ihan hiljaa ja rauhassa odotti kun Tarja puki kamppeet niskaan. Hiukka koitti rynniä meidän luo (tytöt oli mukana). Ei osannut lähteä hakemaan jälkeä itsenäisesti, täyty auttaa alkuun. Ei syönyt ruokia, piti aina välillä vilkuilla mitä me tehdään. Oli kahden kulman jälki, ei kauhean pitkä kuitenkaan. Hyvin löysi kulmat, ja lopussa alkoi jo syömään niitä makupalojakin sieltä. Jäljen päätteeks oli myö shiljaa vaikka Tarja kehui sitä oikein reilusti, jos mä oisin aikoinani koskenutkin koiraan, olis sellanen jodlauskonsertti alkanut että oksat pois...Hiukka piti kiljua kuitenkin kun me mentiin autolle edellä.

Sitten mentiin kentälle. Vein Ninjan paikalle makuuseen. (varmistukseksi kiinni liinassa) Tarja otti Sandin. Seuraamista, maahanmenoa, seisomista, luoksetuloa ja hyppy. Seuraaminen oli tosi nättiä silloin kun ei kiinnittänyt minuun huomiotaan. Ninja ei pahemmin kiinnostanut. Seisomaankin jäi joka kerta, ei kerennyt istumaan kun oli jo nakki suussa :D Hypätä ei ensin halunnut, mutta vauhdin kanssa ja hiukka avustaen hyppäsi yli ettei mitään. Sit paikkojen vaihto.

Ninjaa olin käynyt pari kertaa palkkaamassa ja kerran käänsin kun joutui katselemaan mua taaksepäin. Oli siis tolpassa keskellä kenttää. Ei noussut sieltä kertaakaan. Otin Ninjalle ensin seuraamista, istumisia, maahanmenoa ja siitä luoksetuloa. Alkuun istumiset tosi hitaita, annoin liikaa apujakin. Kun päästin hihnan irti kädestä meni jo paljon paremmin. Viiminen onnistui jopa niin että katsoin suoraan eteenpäin, enkä Tarjan mukaan antanut mitään apuja, vapautin siitä sitten ja silloin lähti Sandi paikaltaan. Sit niitä maahanmenoja, ei montaa tarvinut ottaa kun meni ihan hienosti. Otin luoksetulon viimisestä. Tuli tiiviisti eteen kun hoin käskyä. Kun onnistui niin että oli ihan kiinni ja pää suorassa vapautin taas. Sit näytin noutokapulaa, ottaa kyllä kädestä, muttei maasta. Lopetin patukalla rihumiseen kun onnistu. Tarja kävi välillä ottamassa Sandin. Seurautteli sitä kentällä. Sit Ninjan kanssa hypättiin a-este pari kertaa. Heitin patukan yli, annoin koiralle käskyn ja juoksin ite patukalle. Ninja nappas sen suuhun ja sit käskin takasin yli. Toisella yrityksellä kerkesin jo ite ennemmin takasin ja sit lopetin snekin. Vauhdikas luoksetulo kentän poikki. Roikotin patukkaa jalkojen välissä, ja nyt juoksikin läpi, aiemmin ona ina kiertänyt sivusta. Onnistuhan sekin kun sitkeesti yrittää. Piti sit viel ottaa eteenmeno. Jätettiin yhdessä patukka kentän päähän ja käveltiin toiseen. Ei tarvinu kun kääntyä ympäri ja Ninja oli valmis lähtemään, ja täysillä patukalle ja takaisin. Tyytyväinen oon tän päivän sessioon. Sandi ei muuten kiljunut kertaakaan kentällä.

Ninja ja Sandi autoon ja Samurai kentälle. Nakkia seuraa tosi hienosti. Hetken Tarja seurautti ja sitten vauhdikas luoksetulo, ihana laumavietti kakaralla. Ei häiriintynyt mustakaan mitenkään.

Harjoitukset jatkukoon :D