Tein molemmille koirille jäljet (pellolle). Tallasin ensin Ninjan jäljen; pituus 380askelta kahdeksan kulmaa. kerkesi vanheta reilun tunnin. Sandin jälki 150 askelta ja neljä kulmaa. vanhenemisaika noin 15 minuuttia.  Makupaloja molemmissa paljon. Max neljä tyhjää.

Menin ajamaan ensin Sandin kanssa. Sandin kanssa siis tehty jälkeä paljon harvemmin. On ihan alkuvaiheessa vielä. Lähetin liian kaukaa paalulle. Annoin kuitenkin itsenäisesti hakea jäljen alkuun, muutaman pyörähdyksen jälkeen alkoikin seurata jälkeä nenä maassa. 15 askeleen päässä oli jonkuin kakkakasa. Potkasin sen tehdessä jo sivummalle, mutta tietenkin siihen jäi hajut. Sandi pyörähti ja oli sen näköinen että olis just kiepsahatnau sen kasan päälle, mutta kerkesin antamaan jälki käskyn ja jatkoikin jäljestämistä. Ekassa kulmassa oli kaksi tyhjää askelta ja makupalat ohjaamassa oikeaan suuntaan. Sitten alkoikin satamaan. Seuraavalla suoralla ajoi jonkin matkaa pelkästään vasenta puolta. Liinasta ohjaamalla sain tarkistamaan molemmat, mutta pää nousi ylös aina kun en päästänyt etenemään. Sandia häiritsi selvästi vesisade. Nosteli päätään ja ravisteli turkkiaan pari kertaa. Viimisellä suoralla oli isoja jauhelihakasoja kolmella viimeisellä askeleella. Sandin jäljestykseksi ihan Ok suoritus!

Sitten Ninjan vuoro, vettä satoi edelleen reilusti. Kuitenkaan se ei Ninjaa häirinnyt. Sandin jäljen paalu oli edelleen pellolla ja Ninja selvästi reagoi siihen. Oman jäljen aloitti tapansa mukaan rauhallisesti. kolme ekaa suoraa ja kulmaa meni ihan hienosti. Neljännen kulman jälkeinen suora oli ns. serpentiiniä, joten koira joutui oikeesti tekemään töitä pysyäkseen jäljellä. ennen kulmaa kymmenen askelta suoraan. kulma meni pienellä tarkistuspyörähdyksellä. seuraava suora välillä jäljen sivussa, mutta hienosti korjasi. Sitten pisin suora, mikä meni edellisen kanssa samaan tahtiin, seuraava kulma olikin loiva ja makupalat joka askeleella. Viiminen suora meni pari metriä jäljen sivussa. Satoikin viistoon, joten haju selvästi pakeni paikalta. Loppukasa olikin hukassa molemmilta, ja lopulta Ninja lähestyi sitä ihan väärästä suunnasta. en kuitenkaan päästänyt koiraa lähtemään takajäljelle. Pellolta poistuttaessa, otti ilmasta hajun Sandin jättämiin makupaloihin. Jäipä mielikuvaksi että peltoon jäi syötävää...